MI A CHIP TUNING?

Lényegében a Chiptuning az autó vezérlőegységében elhelyezkedő chip (ECU = Electronic Controller Unit) programjának módosítása annak érdekében, hogy az autó vezethetősége pozitív irányba változzon – erősebb, dinamikusabb legyen, és/vagy a fogyasztása is csökkenjen.

Ez az eszköz (ECU) felelős azért, hogy az autó minden körülmény között megfelelően működjön – figyelembe véve a pillanatnyi terhelést, és az adott környezeti hatásokat (hőmérséklet, üzemanyag minőség, stb.). Ezekből az információkból – és az érzékelők által jelzett információkból (fordulatszám, autó sebessége, gázpedál állása, stb.) – a motorvezérlő egység számítások alapján meghatározza a motor működési állapotát, és dönti el, hogy a pillanatnyi üzemállapothoz mennyi üzemanyag, mekkora turbónyomás, és milyen gyújtási, illetve befecskendezési időpontra van szükség.

Ezeken az értékeken változtatunk a chiptuning folyamán úgy, hogy a gyári értékektől nem nagy mértékben eltérve – de az igényeknek megfelelően – elérjük a kívánt hatást anélkül, hogy az a gépjárműre bármiféle káros hatással lenne – így az autó még hosszú éveken keresztül jól szolgálja a tulajdonosát!

A CHIPTUNING FOLYAMATA NÁLUNK, RÖVIDEN!

A teljes folyamat kb 2-4 órát vesz igénybe.

Vár a DP-Tuning Csapata!

Kérdésed van? Írj Nekünk!

3 + 9 =

Szerezz extra lóerőket, kedvezőbb fogyasztást autódnak még MA!

Kérj visszahívást, vagy foglalj időpontot szervizünkbe online az alábbi bejelentkezési felületeink egyikét használva!
Ne habozz, jelentkezz most – csak kattints, és töltsd ki az űrlapot!